Fotos

Mit øje fanges af skønhed i forfald. Gløden i rustent jern, det smukke i en våd natursten, farven i en kroget gren, "landskabet" i en sandsten i gammelt murværk, skyggen der danner profiler og ansigter, enkeltdele af en udtjent maskine.

Mit kamera er en fast del af min "beklædning" når jeg er på tur i naturen eller på rejse. Jeg finder motiver der, hvor mange andre mennesker kigger væk. Mine fotos er den ægte vare - altså ingen digitale manipulationer. Kameraerne jeg bruger er et Canon 400D og et Olympus E-450.

Oftest laver jeg macrobilleder - altså fotos taget på tæt hold. Herved opstår muligheden for at virkeligheden forandres, og at eksempelvis et landskab pludselig kommer til syne i en sten, en gren eller en rusten plade, da jeg ved hjælp af en billedsøger udvælger et lille udsnit af fotoet til forstørrelse. Andre gange vælger jeg hele det fotograferede objekt og bruger her ikke macroteknik.

Et faldefærdigt hus rummer en historie. Hvem har boet her, hvordan har de levet? Fabuleringer som disse har jeg brugt sammen med elever, da jeg selv har undervist i billedkunst og dansk i mange år.

Nebrot Web Design  | torben@nebrot.dk